COV IJzerlo

STYX

Openluchtspel STYX

1, 2, 8 en 9 september is de Keizersbeek bij de Tammelbrug omgetoverd tot de rivier Styx. 

Aanvang: 19.30u en terrein vanaf 18.30u open (koffie is klaar)

Locatie: Tammeldijk nabij de Tammelbrug

Parkeren: Gratis (Tammeldijk bij de Tammelbrug)

 

Kaarten bestellen:

Verkoop kaarten: donderdag 6 juli ’t Dorpshuus IJzerlo van 19.00u tm 21.30u

Over het Openluchtspel STYX

Het idee voor een Openluchtspel aan de Keizersbeek is niet bepaald nieuw. Het moet ergens in de jaren tachtig geweest zijn dat Henk Westervelt (van de Welink), drijvende kracht achter de eerste IJzerlose openluchtspelen, en Bernard Wassink, vader van Remco Wassink, drijvende kracht achter Styx, het idee om een keer een Openluchtspel aan de beek te organiseren met elkaar bespraken. Dit gesprek is Remco altijd bijgebleven en daarmee is het eerste zaadje voor Styx gelegd. Een zaadje dat uiteindelijk uitgroeit tot een project van bijna mythische proporties. Het is inmiddels meer dan 5 jaar geleden dat een enthousiaste groep schrijvers aan het script begon. Oorspronkelijk stond het openluchtspel Styx voor 2020 gepland, maar terwijl de spelers en de bouwploeg al met de voorbereidingen noopte de Coronacrisis ons om het openluchtspel uit te stellen. Maar de Coronacrises en zomers met record droogte kon het niet tegenhouden doch slechts vertragen, zodat we u nu met trots ‘Styx’ presenteren, een openluchtspel dat u niet mag missen!

Hoewel er vanaf de weg misschien nog niet zo heel veel te zien is zijn de voorbereidingen voor het openluchtspel toch in volle gang. Daarom hierbij een korte update over STYX.
Er wordt wekelijks druk gerepeteerd om te zorgen dat de teksten en het spel er goed in zitten. Op het terrein aan de beek begint het landgoed van Maximilian Schuitemaker langzaam aan vorm te krijgen. Het prachtige nieuwe gazon wordt goed onderhouden. De container zit strak in de lak. De oevers van de beek zijn gemaaid en het maaisel is afgevoerd. Naast de brug is er ook nog een aanlegsteiger geplaatst, zodat er nu ook echt op het water geoefend kan worden.
Onderwijl mogen wij ons verheugen in wisselvallig zomerweer, zodat het waterpeil vooralsnog hoog genoeg is om de bevaarbaarheid te garanderen.

De organisatie van een openluchtspel is geen sinecure. Het vergt vele uren inzet van de vrijwilligers, zoals de bouwploeg en de spelers. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, vandaar dat er na een geslaagde repetitie avond door spelers en bouwers ook de ruim tijd genomen wordt voor het sociale aspect van dit project. Iets te knabbelen en een paar groene makkers mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.