Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

IJzerlo, 1 Oktober 2019 - In april schreven we dat er al weer hard gewerkt wordt aan het volgende openluchtspel. Inmiddels kunnen we u daarover iets meer melden. 

De speeldata zijn bekend en staan in onze agenda. Ook over de locatie zijn knopen doorgehakt, dit zal in 2020 een andere zijn dan in de voorgaande jaren. Het openluchtspel laat het bos van de familie Somsen achter zich en strijkt neer aan de oevers van de Keizersbeek. Dit brengt allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo heeft het bestuur inmiddels contact met het Waterschap Rijn en IJssel gezocht om de benodigde vergunningen te verkrijgen en wordt er ook gedacht over scenario's voor extreme droogte.

Zo'n anderhalf jaar geleden heeft het bestuur de schrijvers van Totem gevraagd of zij nogmaals een openluchtspel wilden schrijven. Marijn Kraaijenbrink en Arjan Tolkamp hebben deze handschoen opgenomen. Naar verloop van tijd bleek het toch meer werk dan gedacht en vroegen zijn Remco Wassink en Leon van Herksen te helpen met het schrijven. Inmiddels is het stuk af en is er een mooie titel gevonden.

In de afgelopen weken nam Remco de casting ter hand, met het script in zijn hoofd struinde hij de buurtschap af op zoek naar oud en nieuw acteertalent. Aan de hand van het script werd de wensenlijst voor het decor ook duidelijken en werden er een ploeg decorbouwers aangezocht. 

Gisteravond was het dan zover en kwamen de schrijvers, spelers en een aantal leden van de bouwploeg en het COV-bestuur voor het eerst bijeen om te vernemen wat de schrijvers zoal hadden bedacht. Ondanks enig fysiek ongemak nam Remco meteen de regie in handen en presenteerde ons de spelers en de hooflijnen van het stuk. Het stuk werd goed ontvangen afspraken voor de eerste repetities werden gemaak. De spelers zullen de komende maanden oefenen bij huize Wassink en de bouwploeg zal weer zijn intrek nemen in de schuur van de familie Ter Horst.