Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

×

Fout

[showplus] Critical error: Image folder root/images/2014/zeskamp specified in the administration back-end does not exist or is inaccessible.

Het zomerfeest wordt dit jaar gehouden op 21, 23, en 24 augustus, in en om de feesttent bij de familie Westendorp, Huisstededijk 12.

WOENSDAG 21 AUGUSTUS:

Op de woensdag beginnen we met het ophalen van onze koning Wiljo Brusse en jeugdkoning Mees Bosmann aan de Möllenes. Tussen 19.00 en 19.15 uur verzamelen we ons op het feestterrein met de versierde wagens. Om ongeveer 19.30 uur vertrekken we richting de koning. Na een drankje, muziek en een toespraak van de voorzitter gaan we weer richting de tent voor een gezellig samenzijn en barbecue met muziek van DJ Robby Reyes. Graag organiseren we na het koning ophalen een ‘kinderuurtje’ in de vorm van een kinderdisco! Alle kinderen worden uiteraard uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

VRIJDAG 23 AUGUSTUS:

De COV organiseert dit jaar weer een fietsdropping van ongeveer 35 km. De bus vertrekt om 13.30u en 16.30u. De fietsenaanhanger is geschikt om elektrische fietsen te vervoeren, dus laat u er niet van weerhouden om mee te fietsen. Wel vragen wij u om de fietstassen van de fiets te verwijderen. Aanmelden voor deze fietsdropping kan tot 19 augustus 2019 bij Margaretha Kooistra (fietstocht@cov-ijzerlo.nl). Graag erbij vermelden welke tijd van vertrek uw voorkeur heeft.

Naast de fietsdropping kan ook een fietsroute van 19 km worden gefietst. Deze fietsroute start vanaf het feestterrein. Opgave voor deze route is niet nodig. De start van deze route is tussen 17.30u-18.00u.
Er wordt voor beide fietsroutes geen inschrijfgeld gevraagd.

Na de fietstocht is iedereen van harte welkom om te genieten van de Piano House o.l.v. Hans Jansen. We hopen dat u vele verzoeknummers zult aanvragen. En hoewel Iezerlo’s got Talent pas op zaterdag is, willen we leden die over uitzonderlijk zangtalent beschikken er niet van weerhouden op deze avond al van zich te laten horen.

 Aanvang:   20:30 uur 
 Entree:   Gratis 

ZATERDAG 24 AUGUSTUS:

Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom op het feestterrein waar, na het hijsen van de vlag door koning Wiljo Brusse, het dagfeest geopend wordt door de voorzitter. Ook dit jaar hebben we een gevarieerd dagprogramma voor jong en oud!

Om 10.30 uur beginnen we met: ‘Iezerlo’s Got Talent’
Wederom gaat de COV op zoek naar het talent van IJzerlo. We zijn op zoek naar ‘verborgen’ talenten. Het mag van alles zijn; zingen, dansen, goochelen, acro, buikspreken of welk talent je ook hebt?! De act wordt beoordeeld door onze deskundige jury dus schroom niet en geef jezelf of jullie groep nu op! Inschrijven kan bij Hester Pennings (talent@cov-ijzerlo.nl).

Na Iezerlo’s Got Talent zullen we aansluitend starten met het buurtspel. Snelheid, behendigheid en kracht worden hierbij getest. Welke buurt heeft al deze kwaliteiten in huis?

Om 13.00 uur begint het middagprogramma met het eerste schot van de koning bij het vogelschieten. Daarnaast zijn er verschillende spelletjes.

Er is geen enkele financiële belemmering om koning(in) te worden. De kosten van de drank bij het koning ophalen worden door de Oranjevereniging betaald. De Oranjevereniging hoopt dat er weer velen meedoen aan het koningschieten.

Dit jaar speelt de ‘Marcus en Taylorband’ op de afsluitende feestavond. Samen met hen maken wij er een mooie avond van.

 Aanvang:   20:30 uur
 Entree:   Leden gratis 
 Niet leden:   €5,00 
 Niet leden onder 18:   €2,50 

ALCOHOL:

Aan personen beneden de 18 jaar worden geen alcoholhoudende dranken verstrekt. In verband hiermee kun je tijdens alle dagen van het zomerfeest slechts alcoholische dranken aanschaffen indien je in het bezit bent van een daartoe bestemd polsbandje. Dit polsbandje kun je na legitimatie gratis afhalen bij de ingang van het terrein.

OVERNACHTEN:

‘Het is ons niet ontgaan dat menigeen na een avond feesten moeite heeft om de thuisreis te aanvaarden, daarom is er dit jaar de gelegenheid om je tent of caravan bij het feestterrein neer te zetten en daar vrijdag- en/of zaterdagavond te blijven overnachten.’

VRIJWILLIGERS:

Voor het zomerfeest kunnen we alle hulp gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om er ook dit jaar weer een onvergetelijk feest van te maken. Wil je helpen stuur dan voor maandag 12 augustus een mail met je naam, telefoonnummer, waar je mee wilt helpen en wanneer je eventueel niet kunt naar Rachel Groot Nibbelink (vrijwilligers@cov-ijzerlo.nl).

 Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor: 
 - Bardienst   - Ingangscontrole 
 - Koffie/thee verzorgen   - Schoonmaakdienst 
 - Muntenverkoop   - Zaterdagspelletjes 
 - IJs en snoep verkopen   - EHBO of BHV vrijwilligers 

STEUN COV IJZERLO:

Onder de noemer ‘Hart voor de Achterhoek’ steunt de Rabobank verenigingen in haar werkgebied. Alle leden van de bank mogen stemmen op een vereniging die ze een warm hart toedragen. Naar rato van ontvangen stemmen wordt een bedrag van €400.000,-- over de deelnemende verenigingen verdeeld. COV IJzerlo doet dit jaar mee aan deze actie en vraagt alle Rabo-leden om tussen 5 en 19 september op ons te stemmen. De opbrengst van deze actie willen we graag gebruiken voor de aanschaf van podiumdelen.

IJZERLO, 28 maart 2019 - Ten tijde van de ledenvergadering was nog niet duidelijk wie de taak van algemeen adjunct, van scheidend bestuurslid Jan Eenink over zou nemen. Inmiddels heeft onze voorzitter Hester Pennings daartoe bereid gevonden.

We zijn blij dat zij deze taak op zich wil nemen en wensen haar daarbij veel succes.

jubileum pbs cov klein2

Playbackshow C.O.V. IJzerlo 2016

Dit jaar is het 26 jaar geleden dat wij in IJzerlo zijn begonnen met de playbackshow tijdens het zomerfeest.

Het jubileum van 25 jaar hebben we vorig jaar niet gevierd i.v.m. het Openluchtspel.

Nu willen we er dit jaar iets speciaals van maken en hebben we jullie hulp, playback-talent, nodig.

En dat zijn er veel, anders hadden we geen jubileum ?

Heb je ooit meegedaan en ben je geëindigd in de top 3 of weet je iemand die heeft mee gedaan en graag weer het podium op wil ter ere van het jubileum, geef jezelf of diegene dan op bij Dianne Obbink. ( dianne.obbink@gmail.com ) 

Ook zijn wij hard op zoek naar beeldmateriaal uit de afgelopen 25 jaar; foto's of video's, stuur ze maar door! 

We zouden het leuk vinden, dat ook de talenten uit de beginjaren nóg een keertje het podium willen beklimmen. 

Schroom niet, geef je op en we maken er een leuk feestje van! 

playbackshow

Ongeveer 25 jaar geleden, het roemruchte optreden van Mannenkoor Karrespoor.


Doe mee! Mooi man!

 

Op zondag 10 mei heeft Crescendo een bevrijdingsconcert gegeven bij Hoftijzer Landbouwmechanisatie.

Crescendo

Bestuur en leden van de Oranjevereniging hebben hierbij geassisteerd ...

IMAG0035 BURST001klein

... met het parkeren ...

IMAG0037 BURST001klein

... en de catering.

IMAG0042klein

 

Ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum organiseert de Oranjevereniging van Lintelo op zaterdag 6 september 2014 een zeskamp.
Ook IJzerlo neemt deel met een ploeg die bestaat uit:

Hans Brunsveld
Evert Jan Groot Nibbelink
Gerdienke van Eerden
Hilde Koskamp
Roel Koskamp
Lisa Hoftijzer
Marcel Driessen
Annieck Eppink
Joyce Drenthel
Judith Drenthel
Francis Wellink
Andrea Wellink
Sander Ebbers
Wilco Eenink

De zeskamp begint om 9.30 u op het terrein op de hoek Schooldijk/Weerkampweg.

Zeskamp Lintelo

[showplus] Critical error: Image folder root/images/2014/zeskamp specified in the administration back-end does not exist or is inaccessible.

 


  Eind 2013 heeft de Oranjevereniging een tweedehands wagen gekocht.
  In de wintermaanden heeft Arjan Jansen de wagen opgeknapt en geschikt gemaakt om er
  tafels en stoelen op te vervoeren.

P1020009a

  Evenals de tenten is ook deze wagen met tafels en stoelen te huur.
  Meer informatie hierover vindt u op de pagina Tentverhuur.

Tijdens de ledenvergadering op 1 februari 2013 vond een opmerkelijke gebeurtenis plaats. 

IMG 3465b

Het was Betsie Luiten en Ursula van Eerden opgevallen dat de sjerpen van het koningspaar er niet meer zo mooi uitzagen. 

Dat was voor hen de aanleiding om drie nieuwe linten te maken ook een voor de jeugdkoning(in). 

Wie zouden deze nieuwe versierselen beter kunnen showen dan het huidige koninklijk paar, Anneke en Eric Jansen. 

 IMG 3467b

Betsie en Ursula mogen trots zijn op hun werk en werden daarvoor gecomplimenteerd door voorzitter Hans Wikkerink met woorden van dank, met een bloemetje namens het bestuur van de Oranjevereniging en applaus van het aanwezige publiek. 

Ook de toekomstige IJzerlose  vorstenhuizen 

kunnen hiermee weer goed voor de dag komen.     

=====================