Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

Herdenking oorlogsmonument,

Vrijdag 26 juni 19.00 uur

26 juni 2003 hebben we aan de Huisstededijk een monument onthuld ter nagedachtenis aan de daar omgekomen Engelse piloten in de Tweede Wereldoorlog.

Als Oranjevereniging willen we daar ieder jaar even bij stil staan. We denken dan aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld voor onze vrijheid.

Daarom organiseren we op vrijdag 26 juni om 19.00 uur deze herdenking.

Aangezien het dit jaar 70 jaar na de bevrijding is willen we hier extra bij stilstaan. We vragen hierbij aan iedereen die komt om een bloem mee te brengen zodat we deze samen bij het monument kunnen neerleggen.  

Medewerking wordt dit jaar verleend door leerlingen van basisschool ‘t Warmelinck en Ankh Gussinklo.

We nodigen jong en oud uit om hierbij aanwezig te zijn!   De locatie is bij het ‘bruggetje’ bij  Huisstededijk 4.

Adoptie Oorlogsmonument

Namens C.B.S. ’t Warmelinck in IJzerlo heeft Anneke Jansen de afgelopen tijd moeite gedaan om ons oorlogsmonument te adopteren. Adopteer een monument is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en/of 8 een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt ‘adopteren’. Kinderen leren door dit project meer over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en bijbehorende rituelen.

De registratie van het oorlogsmonument is gelukt en het is opgenomen in de database van het nationaal comité 4 en 5 mei.
Zie hiervoor ook de internetpagina:  www.4en5mei.nl

We zijn blij met de inzet van basisschool ‘t Warmelinck om een bijdrage te blijven leveren aan onze herdenking en herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

monument Final Push

 *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*