Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

Net als vorig jaar starten we de festiviteiten rond Koningsdag op de avond van 26 april met een interactieve wandel/puzzeltocht. Hoewel de verwachtingen voor het weekend de hele week slecht waren, bleken de weergoden ons toch gunstig gezind. Vrijdagmiddag klaarde het op zodat het ’s avonds mooi wandel weer was.

Het COV is al vele decennia een verbindende factor in de IJzerlose samenleving. Onze bestuursleden Gerben en Peter bewezen dat het COV niet alleen in overdrachtelijke zin bruggen weet te slaan. Met de aanleg van een noodbrug over de sloot maakten zij een ander rondje IJzerlo mogelijk. Dat sommige deelnemers hun voeten desondanks niet droog wisten te houden had dan ook een andere oorzaak.

Tussen 18 en 20 uur verschenen 13 teams aan de start, om de route en de opdrachten in ontvangst te nemen. Stiptheid, muzikaliteit, oplettendheid, geduld, creativiteit en een beetje schaamteloosheid waren slechts een paar van de talenten die de teams nodig hadden om de opdrachten met goed gevolg te volbrengen. Na een aarzelend begin stroomden de foto’s grote getale binnen. Of het nu ging om de eer of om de prijzen is ons niet duidelijk maar er werd fanatiek gestreden om de eerste plaats. Het team van de Möllenes trok dit jaar aan het langste eind en mocht op zaterdag de eerste prijs in ontvangst nemen. Ook de teams van de Warmelinckweg/Kruisdijk en Essinkhoek hadden het niet onverdienstelijk gedaan en zijn mochten de 2e resp. 3e prijs in ontvangst nemen.

Op zaterdag 27 april begonnen we de dag met een Koningsontbijt. Zo’n 200 IJzerloërs kwamen opdagen om gezamenlijk het ontbijt te gebruiken. Er was een ruime keus aan brood en beleg,  Na het ontbijt werd het stilaan tijd om wat te drinken en op de verjaardag van onze koning te klinken. Rond de klok van 12 werd de dag geopend met het zingen van het volkslied en het uitreiken van de prijzen van de puzzeltocht. Omdat het voor Kevin en Mariska een van de laatste dagen als beheerders van ’t Dorpshuus was, nam Harry Eenink deze gelegenheid waar om namens Ons Aller Belang een woord van dank tot hen te richten.

Door de regen was de speeltuin dit jaar niet erg in trek bij de kinderen, maar met een vracht megablokken en een tweetal springkussens wisten ze zich ook in de grote zaal toch goed te vermaken. Ook de ijsjes lieten ze zich goed smaken.

Ontbijt

Pootje badenZebrapad