Christelijke Oranjevereniging IJzerlo

 logo cov


KONINGSDAG 2017        
26 EN 27 APRIL

WOENSDAG 26 APRIL: Start met fietstocht (wandelen kan ook) met een route van 12 km of 21 km.  Vanaf 18.30 t/m 20.00 uur kan er gestart worden bij ’t Dorpshuus. Na de fietstocht kunt u de honger stillen en dorst lessen in ’t Dorpshuus.  Samen met een stukje muziek maken we er een gezellige avond van en werken we toe naar koningsdag.

DONDERDAG 27 APRIL, KONINGSDAG:  Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar…

Om precies 10.45 uur starten we met de:  CROSSLOOP

We dagen iedereen uit om mee te lopen over het ongeveer 2 kilometer lange parcours. Op dit parcours is historie geschreven. Oud-scholieren van ’t Warmelinck hebben deze route meermaals gelopen en ook afgelopen jaren is deze route bij de COV fanatiekelingen populair. .De afstand is kort, dus dat kan geen excuus zijn. En een drankje smaakt veel beter na een stukje hardlopen.  Er zal in verschillende categorieën gelopen worden dus iedereen kan meedoen.

Ronde 1: groep 6,7,8 jongens en meisjes

Ronde 2: 12 t/m 16 jarigen jongens en meisjes

Ronde 3: vanaf 17 jaar dames en heren

Opgave voor 20 april bij Peter Vaags (petervaags@hotmail.com)

Deelname is uiteraard gratis.
Na afloop is het tijd om samen Koningsdag te vieren bij ‘t Dorpshuus.
Om 12.00 uur start de The Perfect Showband met muziek.

**************************************************************** 

KONING WILLEM ALEXANDER

50 JAAR

Op 27 april van dit jaar viert onze koning zijn vijftigste verjaardag. Het bestuur wil de inwoners van IJzerlo verzoeken hier op gepaste wijze wat extra aandacht aan te besteden, namelijk met het zetten van een koninklijke Abraham per buurt.
Per buurt, zoals met het versieren van de wagens bij het koning ophalen, zal door het bestuur een drijvende kracht worden ingeschakeld om het voortouw te nemen. Het resultaat van deze buurtnijverheid zal dan op woensdagavond 26 april op ‘t Bergerveld geplaatst worden, aan het eind van de fietstocht.
De jury bestaande uit koning, koningin en jeugdkoningin zal beoordelen welke buurt de mooiste Abraham heeft gemaakt. Voor de winnende buurt stelt het bestuur een prijs van 100 consumptie munten beschikbaar. Succes!

 

****************************************************************

TONEELAVOND L.U.K.A.S.
zaterdag 6 mei 2017 ’t Dorpshuus

L.U.K.A.S speelt voor ons het stuk “’BINGO’ OP DE CAMPING”

’BINGO’ OP DE CAMPING is een blijspel in drie bedrijven door Evelien Evers.
Jos gaat tegen wil en dank mee naar de camping. Hij vindt het geen kamperen maar kramperen. Dat laat hij dan ook goed merken. Hij moppert op alles en iedereen. Het is hem helemaal niets waard, hij had liever in een hotel gezeten. Ook de buren vindt hij drie keer niks. Ze lijken wel niet goed wijs. Wie neemt er nu ’n cavia mee op vakantie? Die krijgt achteraf nog ’n lang staartje. Het bezoek wordt ook al niet op prijs gesteld. Het is nu eenmaal zo: “Wat je zaait dat zul je oogsten” en dat doet Jos dan ook!

Entree: Leden gratis, niet-leden € 5

Aanvang: 20.00 uur, koffie klaar vanaf 19.30 uur

 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*